Medlemsklubb – Vinförvaring – Provningar

Nu öppnar vi!

Efter en lång sommar och många timmar med pensel och hammare i handen är vi nu redo att välkomna er medlemmar tillbaka till vinkällaren! Adjö restriktioner – nu är det källarsäsong. Från och med fredag den 15:e oktober är verksamheten formellt igång igen och vi bjuder förstås på ett glas välkomstbubbel och en liten rundtur vid premiärbesöket, oavsett när det blir. De av er som förvarat sina viner hos oss under flyttperioden kommer att ha ett utvalt och påfyllt vinfack vid öppningen. Ni som förvarat vinerna hemma är välkomna att komma in och fylla på facken när som helst efter den 15:e.

Nu när verksamheten uppstår i ny skepnad kommer vi också att genomföra ett antal förändringar och förbättringar av servicen, liksom några förtydliganden kring medlemskapets villkor. Syftet är framförallt att göra källaren mer trivsam och tillgänglig för alla medlemmar. Vi kommer alltid att ha personal på plats under öppettiderna och en välsorterad ostdisk där man kan beställa ost/chark och enklare rätter. Leverantör är fortfarande våra vänner (och numera grannar) på Le Comptoir. Vi kommer framöver att undvika öppna provningar och externa bokningar i lokalen och istället fokusera på unika provningar, mingelkvällar och andra evenemang som enbart är till för er medlemmar.

På Götabergsgatan kommer vi inledningsvis inte att ha bordsbokning utan ska försöka se till att det alltid finns plats för alla att sitta, Övriga villkor och förmåner hittar ni här nedan. Hör gärna av er med frågor om ni vill veta mer om hur källaren ska fungera. Kom ihåg att följa oss på Instagram @goteborgs_vinkällare

Vi ser verkligen fram emot att träffa er alla igen och hoppas att ni tycker lika mycket om Nya Göteborgs Vinkällare som vi gör!

Uppdaterade medlemsförmåner och trivselregler

 1. Som medlem har man fri tillgång till Göteborgs Vinkällare Lorensberg under öppettiderna. Vi använder oss inte av bordsbokning men man får förstås gärna ringa/mejla i förväg för att önska en särskild sittplats eller förbeställa vinkylning, ostbrickor eller annat.
   
 2. Medhavd mat får inte förtäras i lokalerna. Vi erbjuder ostbrickor, chark, delikatesser och någon eller några enklare rätter. Vi har också samarbeten med medlemsrabatter hos flera av de närliggande krogarna. Kontakta oss för information.
   
 3. Som medlem är man välkommen att ta med vänner till källaren så länge sällskapet totalt omfattar max 6 personer. Är man fler än så eller vill ordna en egen middagsbjudning, privat provning eller liknande kan man istället hyra provningsrummet på Vasagatan (se separat info i punkt 7)
   
 4. Till varje medlemskap kan kopplas max två namn. Dessa har rätt att ta del av samtliga förmåner, inbjudningar, medlemsrabatter och kan anmäla sig till evenemang i källaren. Gäster har ej tillträde till lokalerna utan att en registrerad medlem är närvarande.
   
 5. I medlemskapet ingår ett vinfack som rymmer 90-100 normalstora vinflaskor. På Götabergsgatan finns även ett fåtal fack av större modell (för mer info och pris, kontakta Jason)
   
 6. Trivseln i vinkällaren är vårt gemensamma ansvar. Medlemmar kan fritt använda glas, karaffer och porslin och disponera ytorna som sitt eget vardagsrum. Var noga med att hålla rent och låt oss veta om något saknas eller behöver åtgärdas.
   
 7. Göteborgs Vinkällare Vasa är en obemannad och helt privat provningslokal och mindre vinkällare på Vasagatan 34. Denna är tillgänglig för både medlemmar och externa att hyra för egna provningar, möten och evenemang. Priset för medlemmar är kraftigt reducerat och det finns möjlighet att boka både kortare sittningar och hela kvällar både vardag och helg. Du kan ta med egen mat/dryck och ansvarar för återställande efteråt. Kontakta oss gärna om du vill titta på lokalen. Prislista finns inom kort på hemsidan (där bokningsschemat också ligger) och bifogas till detta dokument



Vasakällaren är avsedd för privata vinprovningar, möten och mindre evenemang. Medlemmar i Göteborgs Vinkällare har företräde och reducerade priser enligt ovan. Det är tillåtet att hyra lokalen även för kommersiell verksamhet, dock ej för fester eller evenemang som slutar efter 22.00 (vardag) resp 23.00 (helg). Lokalen är anpassad för 20-25 sittande gäster.

Vid hyra ingår de två provningsrummen, kringytor, toalett och ett enklare
köksutrymme. Nyckel hämtas ut på Götabergsgatan 22 och återlämnas samma dag (via brevinkastet om det är efter stängningstid). Man får ta med egen mat/dryck till lokalen och disponerar fritt glas, bestick och porslin. Lokalen ska efter användandet återställas i befintligt skick.

Externa hyresgäster (ej medlemmar) erlägger en städdeposition om 1000 kr som återbetalas när lokalen är kontrollerad. Städning kan också bokas mot betalning om man så önskar.

Obs! Vasakällaren är ingen festlokal, använd den med omsorg och ansvar.